Adecco ured u Puli obilježio Europski dan poslodavaca

Povodom Europskog dana poslodavaca, 14.04.2016. Adecco ured u Puli pozvan je na sudjelovanje na okruglom stolu čija su tema bili dugotrajno nezaposleni te starije osobe i mogućnosti njihovog ponovnog vraćanja na tržište rada. Kako su nama i te kategorije interesantne za zapošljavanje kod nekog od naših klijenata, kolege iz ureda u Puli – Maja Cetina i Andrea Damiani odazvali su se na poziv i aktivno sudjelovali u raspravi.

Kolege su prilikom izlaganja napomenuli koliko smo radnika zaposlili od početka godine, prenijeli naše pozitivno iskustvo u zapošljavanju starijih i invalidnih osoba, u kojoj su mjeri to motivirani i radu predani djelatnici te preporučili i ostalim prisutnim poslodavcima njihovo zapošljavanje.

Nadalje, iz iskustva rada s našim klijentima, predložili smo nadležnim prisutnima (HZZ, HGK) uvođenje edukacija talijanskog jezika i informatike za ove skupine ljudi u cilju poboljšavanja njihovih prilika na tržištu rada. Kako država ne financira edukacije stranih jezika, predloženo nam je da Adecco krajem 8.mj, odnosno početkom 9.mj kada se planira budžet, pripremi projekt za dodjeljivanje sredstava iz proračuna za ovu namjenu.

Sa predstavnicom HZZ-a s kojom i inače surađujemo u Puli, gđom Arlin Gobo, kolege su dogovorile prezentacije svaka 2 mjeseca s novim skupinama koje ulaze u gore navedene kategorije.

Osim što su nam te osobe interesantne kao potencijalni kandidati i radnici, Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi neke potpore pri zapošljavanju osoba iz ovih ranjivih kategorija te bi nam i to s financijskog stajališta moglo biti interesantno. Primjerice, HZZ nudi potpore za:
– zapošljavanje
– obrazovanje
– sufinanciranje plaće
– dijeljeno radno mjesto: na 4h dvije osobe
– zbrinjavanja viška radnika
– usavršavanje novo zaposlenih 50-70% troškova 6 mjeseci, itd.

Na sljedećem linku nalazi se tv reportaža koja je popratila sam događaj:
http://tvnova.hr/emisija/vijesti-istre-i-kvarnera-15-04-2016-2/

Kolege iz ureda u Puli zaključili su da je sudjelovanje na okruglom stolu bilo pozitivno iskustvo, a prije svega jer smo se predstavili kao poslodavac koji nema predrasude u zapošljavanju starijih osoba i osoba s invaliditetom, što je prepoznato od HZZ-a i HGK.