17.3. Adecco Street Day

Street Day

U prošli četvrtak, 17.03. održali smo tradicionalni Adecco Street Day i tako se priključili kolegama diljem svijeta. Cilj Street Day-a je sudjelovanje i angažman što većeg broja Adecco zaposlenika u svim zemljama gdje je Adecco prisutan, a sve kako bismo pružili podršku i savjetovali čim veći broj ljudi koji nam se obrati.

 

 

U našem uredu u Zagrebu organizirali smo Dan otvorenih vrata pri čemu su nas posjetili učenici mnogobrojnih hrvatskih srednjih škola. U suradnji sa zakladom Znanje na djelu koja nam je pomogla u kontaktu prema školama, prikupili smo veliki broj prijava i zainteresiranih učenika iz Prve gimnazije, Prve privatne gimnazije, XVIII. gimnazije, Obrtničke škole za osobne usluge, Tehničke škole Ruđer Bošković, Gimnazije Zabok te dr.

Osim obilaska našeg ureda, učenicima smo organizirali predstavljanje firme i uvodni govor gosp. Bojana Poljičaka, direktora Adecco-a u Hrvatskoj, predstavljanje kolega iz prodaje i njihove višegodišnje karijere te nakon toga podijeljenima po grupama, kolegice iz odjela Selekcije održale su predavanje i interaktivnu radionicu na kojoj su učenicima pokazale kako napisati dobar životopis, kako izgleda primjer testiranja u selekcijskom postupku te sa svakim osobno odradile kratki simulacijski intervju.

Pozitivni dojmovi učenika, njihovih profesora i naših kolega koje smo dobili nakon održanih radionica govore o uspješno realiziranom danu i ostvarenju cilja kojeg smo si postavili- dovesti mlade ljude koji tek biraju svoj daljnji smjer obrazovanja i karijere te ih upoznati s realnim primjerom iz prakse i dati im savjete koji će im u budućnosti koristiti.

Street Day je 17.03. obilježen i u drugim Adecco zemljama te smo sve skupa zajedničkim snagama u 53 zemlje i 670 gradova angažirali 6700 kolega i susreli se sa 1 000 000 ljudi. Doista impresivne brojke!